Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року прикарпатці сплатили майже 347 мільйонів гривень рентних платежів

, опубліковано 22 березня 2024 о 10:41

За перші два місяці поточного року за користування надрами, видобування корисних копалин, нафти, газу та використання лісу, води, а також радіочастотних ресурсів прикарпатські платники податків до зведеного бюджету сплатили 346,9 мільйона гривень рентних платежів. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.  

Найбільша сума рентних платежів до зведеного бюджету традиційно надійшла від платників за користування надрами, а це 311,8 мільйона гривень. Відповідно надходження до державного бюджету склали 289,9 мільйона гривень та до місцевого – 21,9 мільйона гривень.  

Лісогосподарські підприємства області та лісокористувачі внесли свою частину, перерахувавши до місцевого та державного бюджетів 20,8 мільйона гривень та 6,2 мільйона гривень рентної плати відповідно.  

Також поповнилися бюджети й за рахунок сплати ренти за спеціальне використання води. На потреби територіальних громад області та на загальні державні платниками сплачено майже 8,1 мільйона гривень платежів. 

Окрім того, за можливість користування радіочастотним ресурсом України платники Прикарпаття сплатили до держбюджету 61,4 тисячі гривень.