Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопільщина: до місцевих бюджетів з початку року надійшло 290,8 млн грн єдиного податку

, опубліковано 22 березня 2024 о 10:45

Упродовж січня – лютого цього року представники бізнесу Тернопільщини, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих скарбниць 290,8 млн грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження цього платежу зросли на 103,9 млн гривень.

Значна частка сплаченого податку – внесок приватних підприємців. За два місяці вони сплатили 219 млн грн єдиного податку, що на 88,5 млн грн більше, ніж за відповідний період 2023 року.

Юридичні особи третьої та четвертої груп перерахували за цей період 71,8 млн грн єдиного податку, а це на 15,4 млн грн більше, ніж торік у січні – лютому.

Єдиний податок – платіж, який спрямовується в повному обсязі до місцевих скарбниць. Відтак територіальні громади можуть його використовувати для розвитку своєї інфраструктури.

Головне управління ДПС у Тернопільській області щиро дякує суб’єктам господарювання – спрощенцям, які продовжують здійснювати діяльність, створювати нові робочі місця, сплачувати податкові платежі та підтримувати місцеві громади.