Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Буковині впродовж січня – лютого 2024 року за результатами перевірок донараховано понад 12,7 млн грн податків та фінансових санкцій

, опубліковано 25 березня 2024 о 10:48

Впродовж січня – лютого 2024 року підрозділами аудиту проведено 169 документальних перевірок платників податків – юридичних осіб. З них 13 планових, 28 позапланових та 128 фактичних перевірок. Про це інформує в. о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Теодозія Чернецька.

За її словами, найбільша питома вага в структурі перевірок – майже 77 відсотків – це фактичні перевірки бізнесу з високими ступенями ризиків. Зокрема ті, що провадять діяльність у сфері роздрібного продажу підакцизних товарів (горілчаних, тютюнових та пального).

Загалом за 2 місяців цього року донараховано понад 12,7 млн грн узгоджених податкових зобов’язань.

Із донарахованих сум за актами перевірок 2024 року та минулих років стягнуто до бюджетів понад 12,6 млн грн податкових платежів та штрафів.

Нагадуємо, що за допомогою чат-бота «SKARGA KPR DPS» в месенджері Telegram можна повідомляти у будь-який час доби та в будь-якому місці про ймовірні безпідставні контрольно-перевірочні заходи під час проведення податкових перевірок. На свою інформацію платник невідкладно отримує відповідну реакцію податкових органів шляхом дослідження зазначених питань у скарзі.